Van Binnen naar Buiten bewegen

Hoe ziet jouw leven er uit? Is het een opsomming van dingen die je MOET doen? Of voel je van binnen wat jouw stappen zijn en volg je die?

Ik heb lange tijd die eerste geleefd. Wel kunnen voelen / weten wat nodig is, maar dan toch weer meegaan in de mallemolen van het leven. En dan nam ik uiteindelijk wel die stappen, maar heel langzaam. Alsof ik op mijn eigen rem stond. Heel vermoeiend.

Om echt de stem van je hart te horen is stilte en ruimte nodig. Stilte en ruimte die ik mezelf af en toe vergeet te geven. Omdat het zo druk is….

Doet me denken aan een quote over de Dalai Lama die ik las: ‘ik mediteer één uur per dag. En als ik het druk heb, twee’. Ofwel in tijden van drukte is het JUIST belangrijk om even naar binnen te keren door middel van meditatie, in de natuur zijn, in je journal schrijven of lekker in het huis of tuin te rommelen zonder vooropgezet doel.

En dan krijg je ineens door dat je iemand moet bellen en iets uit wilt spreken. Of dat je even rust mag nemen. Of komt er een idee over je werk. Die stem van wijsheid spreekt vaak kort en krachtig. Je weet dat het waar is, dat het klopt.

En dan actie ondernemen, dat kan moed vragen. Moed om iets te doen of zeggen waar anderen iets van kunnen vinden, niet begrijpen, een oordeel over hebben. Moed om stappen te zetten die grote consequenties kunnen hebben voor jezelf en anderen.

Afgelopen week hoorde ik heel helder mijn innerlijke stem spreken. En vrij snel daarna kwam de angst om er actie op te ondernemen. Terwijl ik langs mijn boekenkast loop valt mijn oog op een boektitel: ‘Feel the fear… and do it anyway!’. Haha, thank you, Universe! Ik houd van de Taal der Tekenen.

Het mooie is, dat als je inzicht krijgt in die remmen (vaak in de vorm van oude patronen of overtuigingen), dat het dan heel snel kan gaan.

Op het Pad van je Hart leer je van binnen naar buiten te bewegen. Dus niet een leven te leven van voortdurend reageren op wat er in je leven gebeurt, maar zelf eerst te luisteren / voelen en dan van binnenuit naar buiten bewegen. Slow down to go fast.

Related Posts

Leave a Reply