Ademsessies

Ademwerk of breathwork is enorm in opkomst op het moment. En gelukkig maar, want adem heeft een enorme kracht. Adem jij vanuit een diep gevoel van veiligheid en vertrouwen of merk je dat jouw adem vaak ingehouden is, te snel gaat of hoog zit. Je kunt stellen dat hoe je ademt, zo leef je.

 

Wat wil je loslaten?

Heb je last van spanning? Zit je vast in oude trauma’s of overtuigingen en denkpatronen? Wat is er in jouw leven dat je dwars zit?Wat weerhoud je ervan om jouw unieke levenspad te lopen, te dansen. Dat kan angst zijn, bijvoorbeeld de angst om niet genoeg te zijn, of om je uit te spreken. Het kunnen ook boosheid, verdriet of oude trauma’s zijn. Vaak zijn er overtuigingen die niet behulpzaam zijn voor een vrij en veilig gevoel in je lichaam. Of wellicht zit je zo gevangen in de verhalen in je hoofd, dat je nauwelijks opmerkt dat er zoiets als adem is. En soms kom je er niet helemaal bij, dan help ik je in de intake om helderheid te creëren.

 

Waar adem je voor?

Meestal weten we wel wat we niet willen en waar we graag en snel vanaf willen. Bottom line: we willen niet zoveel stress en spanning. Daar gaat vaak de meeste aandacht naar toe. Maar wat wil je wel? Waar wil je voor ademen? Dat is vaak wat minder helder. En misschien weet je het ook wel. Is het tijd om jezelf te laten zien met al je kwaliteiten (en imperfecties)? Ben je er klaar voor om jouw ruimte in te nemen of om thuis te komen bij jezelf. Wil je kwetsbaar kunnen zijn en de ander vertrouwen? Helemaal jezelf zijn?

 

Waar wil jij voor ademen?

 

Ademsessies

In de ademsessies die je bij mij komt doen, gebruik je de verbonden ademhaling. Een sessie begint met een lekkere kop thee en een intake, waarna duidelijk wordt waar je voor ademt en wat je los laat. Dan ga je drie kwartier verbonden ademen, dat wil zeggen dat je door je mond in en uit ademt (met behulp van een tuitje) zonder pauzes. Je ligt gekleed in comfortabele kleding op een matje en muziek ondersteunt jouw sessie. Op een gegeven moment ga je voorbij je denken en neemt je lichaam het over. Je voelt en ademt door de pijn heen. Soms zal je lichaam reageren met schudden, trillen, geluid, tranen en tintelingen. Ik begeleid je daar helemaal doorheen. Daarna kun je voelen wat het heeft gedaan om dat los te laten. Dit geeft vaak een bliss gevoel. We nemen alle tijd om weer bij te komen en de overstap te maken naar het dagelijkse leven. Een sessie duurt ongeveer twee uur. Het is belangrijk om daarna niets meer in te plannen.

Het geniet de voorkeur om minstens vier keer een sessie te komen doen. Dit helpt ook bij je integratie in je leven en om laagje voor laagje af te pellen.

 

Wat levert het je op?
  • Diepe ontspanning
  • Helderheid over de stappen die je in je leven wilt zetten
  • Loslaten van stress op celniveau
  • Een diepe ademhaling vanuit je buik
  • Je zet een belangrijke stap om jezelf te zijn

 

Vrij ademen = vrij leven

Tarief

Een ademsessie is 97 euro per uur. Een sessie duurt twee uur.